Over mij

Over mij

Ik ben Kirsten Bilderbeek, 36 jaar en mama van drie jonge kinderen van 6, 4 en 2 jaar oud. Ik werk ruim 10 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) als  Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) en heb een eigen praktijk voor (aanstaande) ouders. 

 

Als mama ervaar ik dagelijks hoe intensief het ouderschap kam zijn. De verantwoordelijkheden, de verplichtingen en het voortdurende ‘aan’ staan. Dit vraagt behoorlijk wat van je. Kinderen brengen je in contact met je eigen kindertijd en ook met je eigen kwetsbaarheden.


In mijn werk als psycholoog heb ik de afgelopen jaren gezien hoeveel impact de eerste levensjaren hebben op je volwassen leven. Deze leggen de basis voor de rest van je leven. Je fundament voor de manier waarop je naar jezelf, anderen en de wereld om je heen kijkt. 


Ik geloof erin dat iedereen van nature goed is. Jij als mama en je kind zoals hij of zij is. Wat mij betreft gaat ouderschap dan ook niet zozeer over opvoeden. Niet in de vorm van straffen, belonen of conditioneren op een andere manier. Ouderschap gaat wat mij betreft over je kind begeleiden in het proces naar volwassen worden. 


Wat ik zelf heb ervaren in het ouderschap was mijn neiging om mij vooral op anderen te richten, vooral goed voor mijn kinderen te willen zorgen. Waardoor ik mijzelf uit het oog verloor. Ik maakte weinig tijd en ruimte voor mijn eigen behoeften en wensen.


Langzaamaan realiseerde ik steeds meer dat het belangrijk is om goed voor mijzelf te zorgen, vanuit daar kan ik de liefdevolle mama zijn die ik ben.


Een onderdeel van goed voor jezelf zorgen is, wat mij betreft, je bewust zijn van de invloed van je eigen opvoeding op de manier waarop jij naar jezelf, de ander en de wereld kijkt. Je kinderen maken patronen zichtbaar in jezelf. Dit kunnen patronen zijn waar je je niet eens bewust van was of die langere tijd meer op de achtergrond zijn geweest. Ze zijn een spiegel voor wat zich van binnen in jou afspeelt. Dit kan ervoor zorgen dat je soms heftiger reageert dan je zou willen of past bij wat er gebeurt. Er wordt dan iets in jou geraakt. Iets wat aandacht en liefde verdient.


Zelf ben ik steeds meer contact gaan maken met dit kwetsbare (kind-)deel in mijzelf. Dit geeft mij zoveel meer rust in mijzelf en in het ouderschap. Dat gun ik jou ook.

 

Het is wat mij betreft aan ons als ouders om naar binnen te keren, te onderzoeken wat er in jou geraakt wordt en hoe je daarvoor kunt zorgen. Te zorgen voor het kind in jezelf. Zodat jij de liefdevolle mama kunt zijn die je van nature bent. Ik loop graag een stukje met je mee zodat jij kunt groeien als liefdevolle mama en als mens.

 

Bekijk mijn aanbod om te zien wat hiervoor de mogelijkheden zijn.